Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Reala

Ancelotti nakon poraza: Izgleda da smo uzeli još jedan dan godišnjeg

dalje smo na vrhu lige i gledamo u budućnost s pravom motivacijom, kaže trener Reala

Iznenađenje u La ligi na početku nove godine, Real Madrid upisao je poraz na gostovanju kod Getafea, ekipe koja se bori za opstanak. Enes Unal pogodio je već u 9. minuti nakon greške Edera Militaa i do kraja se mreže više nisu tresle, a igračem utakmice proglašen je domaći golman David Soria.

Time je završen i niz od 15 utakmica bez poraza u svim takmičenjima, dok je Real ujedno upisao i tek drugi prvenstveni posrtaj u aktualnoj sezoni. Kraljevski klub u ovom susretu nije mogao računati na Viniciusa Juniora koji je pozitivan na covid-19.

Ostao je Real na čelu prvenstvene tabele s 46 bodova iz 20 utakmica, dok se Getafe nakon neočekivanog slavlja odmaknuo na tri boda od zone ispadanja.

– S ovim porazom moramo se nositi bez pretjeranih reakcija. I dalje smo na vrhu lige i gledamo u budućnost s pravom motivacijom. Reagirali smo dobro u 10 minuta nakon primljenog pogotka, nakon toga smo postali malo nervozni. Prečesto smo gubili loptu, nismo se snalazili u individualnim duelima. Darovali smo im prvi pogodak i to preko igrača koji je inače defenzivno izvanredan. Nema se što puno reći o ovoj utakmici, nego da izgleda da smo uzeli još jedan dan godišnjeg odmora – komentirao je Realov trener Carlo Ancelotti.

Doista, bila je to potpuno druga slika Blancosa u odnosu na završnicu prošle godine.

– Nismo izgledali kao ista momčad kao do Božića. Nedostajalo nam je koncentracije. Nismo zaslužili izgubiti, remi bi bio pošten ishod, ali poklonili smo im vodstvo i na kraju izgubili. Ekipa je još uvijek bila na praznicima, nije lako igrati po povratku s odmora, ali to zvuči samo kao izgovor. Nismo igrali dobro i, kao što sam rekao, nismo zaslužili pobijediti, ali mislim da nismo trebali ni izgubiti. Na treningu je sve izgledalo dobro, bio sam zadovoljan intenzitetom. Možda je i trener još bio na odmoru…