Ancelotti: Naravno da bih volio da vodim Manchester United

2E71755A00000578-0-image-m-86_1449520507675

Italijanski trener Carlo Ancelotti rekao je da je spreman da sačeka pravu priliku i preuzme Manchester United.

Ancelotti se spominje se kao glavni kandidat da nasledi Louisa van Gaala, nakon nešto lošijih rezultata Uniteda u zadnje vrijeme.

“Nastaviću da čekam pravu ponudu. Ukoliko ne pronađem klub sa dobrim projektom, moraću da budem strpljiv. Šta ću da radim u slobodno vrijeme? Gledaću utakmice, pecaću, ako je neophodno do ljeta… Naravno da bih volio da vodim Manchester United, isto bi želeo svaki menadžer na svijetu”, rekao je Ancelotti za Independent.

Ancelotti je 2014. godine bio na pragu dolaska u United, kada je trebalo da zamijeni Davida Moyesa, ali je izabrao ostanak u Real Madridu.

“Ne žalim što sam 2014. godine ostao u Realu jer sam uživao. Hoću da radim u konkurentnom timu koji pretenduje na trofeje. Premijer liga je trenutno najbolja, ambijent i atmosfera su fantastični i volio bih da se vratim”, zaključio je trofejni trener.

Ancelotti je tri puta osvajao pehar Lige prvaka, dva puta sa Milanom i jednom sa Realom, a samo su Bob Parsley, legendarni menadžer Liverpoola, i on tri puta podizali ‘ušati’ pehar.

Tokom karijere, vodio je još Parmu, Juventus, Chelsea i PSG.