Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ancelotti ne želi sjesti na užarenu stolicu selektora Italije

ancelotti

Iskusni fudbalski stručnjak Carlo Ancelotti odbio je ponudu da preuzme mjesto selektora italijanske fudbalske reprezentacije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Listovi “Corriere dello Sport” i “Gazzetta dello Sport” javljaju da je Ancelotti jučer obavijestio Fudbalski savez Italije da nije zainteresiran za poziciju selektora popularnih “azzurra”.

Ancelotti je bez posla od septembra prošle godine kada je dobio otkaz u Bayernu iz Minhena, nakon poraza 0:3 od Paris Saint-Germaina u Ligi šampiona.

Ranije su italijanski mediji javili da je Ancelotti u ponedjeljak uvečer u Rimu imao sastanak s Robertom Fabbricinijem, komesarom Fudbalskog saveza Italije, i njegovim zamjenikom Alessandrom Costacurtom. Mediji su naveli da je sastanak trajao sat i po te da se razgovaralo o mnogim detaljima, prije svega o ljudima koji bi radili u Ancelottijevom stručnom štabu.

Italija je bez trajnog rješenja na klupi Italije od novembra prošle godine kada je nakon neuspjeha u baražu za Svjetsko prvenstvo 2018. godine smijenjen Gian Piero Ventura. Kao privremeno rješenje imenovan je Luigi Di Biagio, aktuelni selektor mlade reprezentacije Italije.

Osim Ancelottija, na popisu eventualnih kandiadata za selektora Italije nalalaze se još Roberto Mancini, Antonio Conte i Claudio Ranieri.