Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ancelotti otkrio zašto nije želio preuzeti Hrvate, niti ijednu drugu reprezentaciju

Ancelotti1902

Carlo Ancelotti od kraja septembra je bez posla, otkada je nakon poraza od 0:3 od PSG-a u grupnoj fazi Lige prvaka dobio otkaz u Bayernu.

U protekla dva mjeseca dobio je nekoliko ponuda, ali svaku je odbio. Povezivali su ga i s Hrvatskom nakon što je Ante Čačić dobio otkaz. No, od toga nije bilo ništa. A, bilo je kontakta.

Italijanski novinar Andrea Schianchi, dugogodišnji Carlov prijatelj, prvi je objavio da je Ancelotti razgovarao s osobom iz HNS-a.

“Povezivao sam se proteklih mjeseci s Hrvatskom, Saudijskom Arabijom, Kinom… Uloga selektora je potpuno drugačija od uloge trenera, a ja želim trenirati i raditi svakog dana. To mogu kao trener, ne i kao selektor”, poručio je Ancelotti i priznao da je odbio i italijansku reprezentaciju nakon što nije izborila Svjetsko prvenstvo.

“Istina je, pozvali su me i razgovarao sam s njima. Rekao sam isto što i sad, to je potpuno drugačiji posao od onog koji mene u ovom trenutku zanima. A i italijanski nogomet ima neke probleme koje mora riješiti.”

To je prvi razlog zašto nije preuzeo neku reprezentaciju uoči Svjetskog prvenstva. A, drugi je…

“Taj što je moj plan da ne radim ništa do 30. juna. Dotad sam imao ugovor s Bayernom i to želim poštovati.”

Ne krije da mu je cilj vratiti se u italijanski klupski nogomet u kojem je krajem prošlog i početkom ovog stoljeća uspješno vodio Reggianu, Parmu, Juventus i Milan.