Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trener reala

Ancelotti preuzeo odgovornost za potop u El Clasicu, priznao da je najveću grešku napravio s Modrićem

“Plan nam je bio da kontrolišemo loptu više od suparnika te da ga pritišćemo visoko, ali nakon prvog gola Barcelone pokazalo se da nam se plan nije ispunio i suparnici su nam napravili štetu”

Carlo Ancelotti proglašen je glavnim krivcem za historijski debakl Reala u 29. kolu La Lige, domaći poraz 0:4 od Barcelone. U tome se slažu novinari, Realovi navijači, ali i sam trener posramljenog velikana.

“Bili smo neprepoznatljivi, sve je otišlo u pogrešnom smjeru. Rekao sam igračima da je to moja krivica. Igrali smo jako loše i pristup nam je bio jako loš. Pogriješio sam u pripremi utakmice. To mi se može dogoditi jednom, dva puta, inače nisam u krivu”, izjavio je Ancelotti novinarima nakon katastrofe te posebno istaknuo jednu u nizu svojih grešaka:

“Modrić je meč počeo kao napadač, lažna devetka, jer smo upravo tamo, visoko u Barcinoj polovini, željeli duže imati loptu. Nažalost, nije nam uspjelo. Plan nam je bio da kontrolišemo loptu više od suparnika te da ga pritišćemo visoko, ali nakon prvog gola Barcelone pokazalo se da nam se plan nije ispunio i suparnici su nam napravili štetu.”

Objasnio je zašto se Real nije uspio vratiti u drugom poluvremenu, kad je bio u minusu od dva gola: “Igrali smo odbranu jedan na jedan, ali ovo nije bila naša noć. I dalje sam pokušavao pritiskati visoko, ali nije uspijevalo. Ja sam kriv.”

Ancelotti je zatim promijenio ton: “Barcelona je igrala bolje i zasluženo pobijedila, ali ovaj poraz nas neće potopiti. Moramo gledati naprijed i naći ravnotežu. Ne zaboravite da smo devet kola prije kraja prvenstva vodeći s devet bodova prednosti. Dobro je što dolazi pauza zbog utakmica reprezentacija i mislim da nam ovaj poraz neće uticati na raspoloženje.

Imat ćemo vremena vratiti pobjedničku energiju i pripremiti se za zadnja dva mjeseca sezone i osvajanje španskog i europskog naslova. Bez obzira na ovaj poraz, svi bi na početku sezone potpisali situaciju u završnoj fazi: u La Ligi smo prvi s devet bodova prednosti, a u Ligi prvaka smo u četvrtfinalu. Žao mi je zbog poraza i navijača, znam da poraz od Barcelone posebno boli, ali moramo ostati mirni. Ne smijemo od ovoga praviti dramu.”