Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trener "kraljeva"

Ancelotti: Real Madrid neće igrati na Svjetskom klupskom prvenstvu

Carlo Ancelotti real madrid
Foto: Cordon Press/Sipa USA/PIXSELL
Carlo Ancelotti

Na prvom Svjetskom klupskom prvenstvu na kraju sljedeće sezone trebala bi nastupiti 32 kluba, od toga 12 europskih s najboljim koeficijentom

Trener evropskog nogometnog prvaka Reala iz Madrida Carlo Ancelotti izjavio je kako njegova ekipa neće nastupiti na Svjetskom klupskom prvenstvu koje bi se trebalo održati krajem sljedeće sezone u SAD-u nakon što je Međunarodni nogometni savez (FIFA) značajno smanjio nagradni fond.

“FIFA može zaboraviti na to, klubovi i igrači neće nastupiti na tom turniru. Jedna utakmica Real Madrida vrijedi 20 miliona, a FIFA nam nudi taj iznos za čitavo takmičenje. Naš odgovor je negativan. Kao i mi, i ostali će klubovi odbiti pozivnicu”, kazao je Ancelotti u razgovoru za italijanski dnevnik Il Giornale objavljen u ponedjeljak povodom 65. rođendana trofejnog talijanskog trenera.

Na prvom Svjetskom klupskom prvenstvu na kraju sljedeće sezone trebala bi nastupiti 32 kluba, od toga 12 europskih s najboljim koeficijentom.

U netom okončanoj sezoni Ancelotti je s Realom uz 15. naslov europskog prvaka osvojio i naslov španskog prvaka. Upitan kako uspijeva zadržati strast prema svom poslu odgovorio je:

“Ne vidim ništa osobito novo, to je uvijek bio moj posao. Uspijevam zadržati strast tako da proživljavam utakmicu i uvijek sam uspijevao održavati ravnotežu. Uspio sam i prebroditi trenutke koji nisu bili osobito pozitivni za mene, kao na primjer nakon epizode u Evertonu kada su ljudi mislili da sam gotov i da sam prestar”.