Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Real Madrida

Ancelotti: Volio bih da 2022. neko iz Reala osvoji Zlatnu loptu

Kada bi se mene pitalo nagradu bi dobili Benzema, Courtois, Vinicius, Casemiro, Camavinga…

Realov trener Carlo Ancelotti na konferenciji za medije u utorak je rekao da nije razočaran što je Lionel Messi proglašen najboljim nogometašem svijeta za ovu godinu, no rekao je da bi iduće godine Zlatnu loptu mogao osvojiti neko od njegovih igrača, uključujući Luku Modrića.

“Messi je i dalje velik igrač. Igračima su individualne nagrade važne jer im je to motivacija. Da barem iduće godine bude neko iz Real Madrida. Benzema je imao veliku sezonu, Vinicius također pokazuje kvalitetu, Modrić je tu… Imamo puno mogućnosti za osvajanje te nagrade iduće sezone. Naš golman Courtois je najviša razina, premda je golmanima teško osvojiti ovu nagradu”, rekao je Ancelotti kojeg su pitali i je li nepravedno što Karim Benzema nije dobio nagradu, već je bio četvrti u ukupnom poretku.

“Ja sam u sukobu interesa jer sam Realov trener. Kada bi se mene pitalo nagradu bi dobili Benzema, Courtois, Vinicius, Casemiro, Camavinga… Danas nisam vidio ni Benzemu niti Courtoisa da plaču što je nisu dobili. Prihvatili su to bez problema”, istaknuo je.

Podsjetimo, Messi je u ponedjeljak sedmi put u karijeri primio najprestižniju individualnu nogometnu nagradu.