Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kapiten bordo kluba

Andrej Đokanović odlazi u Ankaragucu, poznato koliko će Sarajevo zaraditi

djokanovic

Ugovor će donijeti klubu više od 1,5 miliona maraka novčane vrijednosti, postotke od budućih transfera, kao i trenutne i buduće sponzorske prilike MKE Ankaragücü prema FK Sarajevo

Kapiten Sarajeva Andrej Đokanović novi je igrač Ankaragucua, nakon što su se klubovi uspjeli dogovoriti oko visine odštete.

Ugovor će donijeti klubu više od 1,5 miliona maraka novčane vrijednosti, postotke od budućih transfera, kao i trenutne i buduće sponzorske prilike MKE Ankaragücü prema FK Sarajevo. Upravo to će otvoriti vrata za ostvarenje i rast prihoda oba kluba. Vrijednost transfera potencijalno može rasti ukoliko se ispune određeni bonusi, objavio je FK Sarajevo.

Đokanović se već priključio timu, a pravo nastupa za turski klub ima već sutra.

Andrej Đokanović se pridružio Akademiji FK Sarajevo 2015. godine. Osvojio je dvije titule prvaka kao i dva Kupa BiH, uključujući duplu krunu u sezoni 18/19, a kao član Akademije je čak četiri puta bio šampion BiH u omladinskim kategorijama.

Prema podacima Transfermarkta, cijena Andreja Đokanovića je u ovom trenutku 900.000 eura.

Za Ankaragucu nastupa još jedan bivši fudbaler Sarajeva. Štoper Nihad Mujakić ustalio se u turskom klubu ove sezone, te je jedan od najstandardnijih prvotimaca.