Fudbal

Petogodišnji ugovor

Anel Šabanović zvanično u AEK-u: Presretan sam

12/01/2019

Šabanadžović će na Grbavici ostati do ljeta 2019. godine

FK Željezničar i grčki AEK realizovali su transfer Anela Šabanadžovića, a talentovani veznjak će se AEK-u priključiti na ljeto, saopćeno je iz kluba s Grbavice.

Šabanadžović je rođen 24. maja 1999. godine. Prošao je skoro sve selekcije Omladinske škole FK Željezničar, a za prvi tim je debitovao 26. oktobra 2016. godine na utakmici Kupa BiH između Goražda i Željezničara, na kojoj je postigao i prvijenac. Nakon toga je veznjak odigrao ukupno 40 utakmica i postigao tri gola. Anel je bivši kadetski i juniorski reprezentativac, a trenutno je u mladoj reprezentaciji BiH.

– Presretan sam zbog potpisanog petogodišnjeg ugovora sa tako velikim klubom kao sto je AEK. Hvala svim trenerima, saigračima, navijačima i prijateljima koji su me podržavali, a posebno hvala na svemu mojoj najvećoj podršci, mojoj porodici, kazao je Anel.

Podsjetimo, Anelov otac i legenda Želje, Refik Šabanadžović ostavio je veliki trag igrajući u AEK-u i imao je veliku ulogu u realizaciji transfera.

Transfer je zvanično realizovan, a Šabanadžović će na Grbavici ostati do ljeta 2019. godine, a potom se priključiti novom timu sa kojima je potpisao petogodišnji ugovor. AEK je trenutno na četvrtom mjestu u domaćem prvenstvu, a nastup u Ligi prvaka su okončali u grupnoj fazi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.