Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Arda odlazi iz Barcelone, poznate tri moguće zamjene

arda-turan-18-6666

Španski mediji najavljuju da će turski reprezentativac Arda Turan na kraju sezone mogao napustiti Barcelonu i najvjerovatnije karijeru nastaviti u engleskoj Premier ligi, a već se pominju i imena fudbalera koji bi zauzeli njegovo mjesto na Camp Nou, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon četiri godine provedene u Atletico Madridu i dvije godine u Barceloni, list “El Mundo Deportivo“ javlja kako je posve izgledno da će Turan ovog ljeta napustiti špansku La Ligu.

“Barcelona želi prodati turskog fudbalera za najmanje 25 miliona eura. Na njegovo mjesto Barca želi dovesti kvalitetnog veznjaka, a prvi na listi želja su Angel Di Maria iz PSG-a, Reus iz Borussie Dortmund i Vitolo iz Seville“, piše list koji se poziva na neimenovani izvor sa Camp Noua.

Ističući kako Arda nije uspio zadovoljiti očekivanja da zaigra na nivou Andres Iniese i Neymara, španski list tvrdi da je njegov odlazak iz Barcelone tim izvjesniji jer klub napušta i šef stručnog štaba Luis Enrique koji je do sada bio Ardin “zaštitnik“.

“Već je Barcelona odbila jednu 18 miliona eura tešku ponudu iz Kine, ali ona je i dalje aktuelna. Međutim, Ardin menadžer trenutno pregovara sa Arsenalom i Interom koji ga žele u svojim redovima. Izvori blisi Ardi tvrde da će karijeru naredne sezone najvjerovatnije nastaviti u Engleskoj“, piše “El Mundo”.

Uporedo s tim, španski list “Marca“ piše da je Arda prvi na listi fudbalera koji bi ljetos mogao napustiti Barcelonu. I taj list tvrdi da Barcelonaželi prodati 30-godišnjeg Ardu koji ima potpisan ugovor sa Barcelonom do 2020. godine.