Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Arda Turan istjeran iz reprezentacije, prokockao dva miliona eura

arda-turan-journalist-attack-turkey-national-team-career-over

Proljeće iz noćnih mora proživljava ofenzivni veznjak i jedan od najboljih turskih nogometaša posljednjih desetljeća.

Arda Turan (30) u Barceloni nikako nije opravdao 40 miliona eura, koliko je za njega prije dvije godine plaćeno Atleticu i ovog ljeta je prvi na redu za odlazak u sklop u rekonstrukcije tima, bez obzira što mu ugovor traje do 2020. Kao da mu to nije dovoljno, prije sedam dana je odigrao i zadnju utakmicu za reprezentaciju.

Ni to nije napravio svojevoljno, nego jer je u avionu na povratku s utakmice u Skopju protiv Makedonije davio 70-godišnjeg novinara koji je pisao kako su Arda Turan i još neki igrači zahtijevali premije nakon Eura prošle godine, iako je Turska u Francuskoj igrala očajno i ispala u prvom krugu takmičenja, piše Index.hr.

“Ko te pustio u avion? Ko ti je naredio da pišeš o novcu? Jesu li i oni u ovom avionu? Ko ti je to rekao? Jebeš ljude koji su ti dopustili da letiš s nama”, urlao je Arda na Bilala Mesea, novinara Milliyeta i počeo ga daviti. “Ja nisam kao ostali. Prestat ću igrati nogomet ako treba, ali neću to dopustiti! Ti radiš za novine predsjednika Turskog nogometnog saveza.” Držao ga je za vrat i pokušao ga udariti, ali su ga u tome spriječili.

Arda Turan je institucija turskog nogometa i miljenik tamošnjeg diktatora Erdogana, ali ovo je bilo previše čak i za takav status, pa je nakon 11 godina i 97 nastupa morao otići iz reprezentacije.

Posebno nakon što je izbornik Fatih Terim potvrdio novinarske natpise o pohlepnom Ardi nakon Eura kada bi mu bilo bolje da se poklopio ušima, a ne tražio 500 hiljada eura.

Nema smisla pisati kako je ovo veliki hendikep za Tursku prije odlučujće utakmice s Hrvatskom u kvalikacijama za SP, jer s obzirom kako Turan u zadnje vrijeme igra i kako se ponaša, njegov ostanak u reprezentaciji bila bi dobra vijest samo za turske protivnike.

Ali, sada, kada na vidjelo izlazi najnoviji Ardin problem, postaje jasnije zašto se tukao i davio za navedene premije. Katalonska radio stanica Alacarta, ekskluzivno objavljuje da je Arda Turan nedavno u kockarnici izgubio jako veliku svotu novca.

Minus je pokušao nadoknaditi dodatnim kockanjem, ali se tako samo još više ukopao, da bi na kraju “izgubio toliko ogroman iznos, da je to veliki problem čak i za nogometaša njegovih primanja.”

Katalonski mediji pišu da se radi o dva miliona eura.