Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mostar

Arena Fair Play liga: Nogometna zabava za najmlađe

vrd (1)

Iako se rezultati ne bilježe, dječaci su motivirani za naporan trud i rad jer će najbolji na koncu ipak biti nagrađeni

Svake subote u Arena sport centru u Mostaru igra se Arena Fair Play liga. Riječ je o nogometnoj ligi u kojoj sudjeluju dječaci od 7 i 8 godina ili mlađi, a koja nema takmičarski karakter jer se igra bez konačnih tabela ili rezultata.

– Na ovaj, sportski način motiviramo djecu za predan rad pokazujući im da je važno dati sve od sebe i ići na pobjedu bez obzira na to pišu li se rezultati ili ne, ali i da je važno sudjelovati u sportu bez obzira na rezultat – kazao je voditelj lige Dragan Vrdoljak, ujedno i trener u Omladinskoj školi Zrinjski.

S obzirom na to da se radi o djeci niže dobne grupe, trener kaže kako je prioritet učiti djecu zabavi i sportskoj korektnosti. U ligi sudjeluju, pored mostarske, ekipe iz Trebinja, Posušja, Širokog Brijega, Međugorja i druge.

– Djeca su presretna, vole nogomet i svaki put dolaze u sve većem broju, a trener svakom novom djetetu pruži priliku da uđe u igru i bude dio tima – dodao je Vrdoljak naglasivši da je ovakav vid igre zabavan, opušten i korektan s obzirom na to da nijedno dijete nije izostavljeno iz utakmice jer vrijeme provedeno na zelenom travnjaku ostaje vječno zabilježeno u njihovom sjećanju.

Iako se rezultati ne bilježe, dječaci su motivirani za naporan trud i rad jer će najbolji na koncu ipak biti nagrađeni.

Naime, liga traje do konca maja iduće godine kada će organizatori i treneri iz svake ekipe izabrati najboljeg dječaka koji će sudjelovati na jednom od najprestižnijih turnira u Hrvatskoj kada će najmlađi Arenin nogometni tim na takmičenju predstavljati Hercegovinu.