Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nakon 28 godina

Argentina i Messi konačno osvojili Copu, Neymar uplakan napustio teren

Potočari: Izneseni tabuti s posmrtnim ostacima 19 identificiranih žtava genocida u Srebrenici

Trenutak odluke dogodio se u 22. minuti. De Paul je dubinskom loptom potražio Di Mariju, brazilski bek Renan Lodi loše je reagirao, Di Maria je izašao ispred Edersona te ga majstorski prebacio

Argentina je nakon punih 28 godina posta osvojila Copa Americu! Leo Messi napokon je osvojio veliki trofej s Argentinom! Neymar je pak uplakan napustio teren na Maracani, dao je sve što je imao, ali Argentina je bila bolja…

Trenutak odluke dogodio se u 22. minuti. De Paul je dubinskom loptom potražio Di Mariju, brazilski bek Renan Lodi loše je reagirao, Di Maria je izašao ispred Edersona te ga majstorski prebacio.

Krenimo ipak redom. Od prve minute gledali smo ratničku utakmicu s pregršt prekršaja, ružnih startova, prepirki, simuliranja… Nažalost, nogometa je bilo najmanje, baš kao i šansi za golove pa otprilike osam hiljada gledatelja koliko su ih pustili na tribine nije baš moglo uživati u nogometu.

Pogodak koji je zabio Di Maria nikako nije bio plod dobre igre Argentine, koja nije uspijevala postaviti se napadački. Brazil je nešto više napadao, ali također nije stvarao šanse za gol. Brazilci su se uglavnom oslanjali na individualne akcije Neymara, koji je puno duela dobio, imao puno dobrih prodora, ali suparnici često nisu birali način da ga zaustave. Brazil je jedinu pravu priliku imao u drugom poluvremenu preko Richarlisona, ali na ovom turniru fantastični Emiliano Martinez dobranio je njegov udarac.

Argentina je nakon vodstva uglavnom igrala na polukontre, Messi je bio dobro čuvan sve do 88. minute kada je nakon kontre sam izašao ispred Emersona, ali se spetljao u presudnom trenutku pa mu je brazilski golman uzeo loptu. Šteta, bilo bi lijepo da je Messi sjajan turnir okrunio i s pogotkom u finalu.

Na kraju utakmice Argentinci su “poludjeli” od sreće, Messi je skakao, suigrači su bacali uzrak… Napokon je i Messi dočekao da slavi sa svojom reprezentacijom. I to baš na Maracani.

Uplakani Neymar

Kad je sudac označio kraj, Argentinci su počeli slaviti prvi veliki trofej generacije, dok je na drugoj strani vladao očaj. Neymar je plakao kao malo dijete, nitko ga nije mogao utješiti, a onda mu je pred svlačionicu, usred svog tog slavlja, u pomoć pristigao Messi.

Bila je to posveta dugogodišnjem velikom prijateljstvu, unatoč gužvi, fotografiranju, defiliranju s trofejem, stoljetnom rivalstvu, bio je to trenutak koji je obilježio čudesnu večer na Maracani.

Ispred svlačionice, u utrobi Maracane, sjedili su zagrljeni Messi, Neymar i Paredes. Prva dvojica prijatelji iz Barcelone, Neymar i Paredes prijatelji i suigrači u PSG-u.

Emotivni razgovor razgovor potrajao je desetak minuta, pod svjetlima reflektora, nakon koje se utučenom Neymaru vratio osmijeh na lice.