Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

biti ili ne biti

Argentina i Messi već danas mogu ispasti sa Svjetskog prvenstva

messi

Lionel Messi (35) na svom petom i zadnjem SP-u mora dobiti ako misli ostati u igri za osvajanje jedinog trofeja koji mu nedostaje

Došli su na Svjetsko prvenstvo predvođeni Lionelom Messijem, kao prvaci Južne Amerike, u nizu od 36 utakmica bez poraza i kao jedan od favorita za svjetski naslov.

Usprkos svemu navedenom, u Kataru im prijeti ispadanje već nakon drugog kola skupine.

Argentina je senzacionalno izgubila od Saudijske Arabije (2:1) u prvom kolu. Ako danas izgubi od Meksika utakmicu koja se igra od 20 sati te ako u drugom susretu grupe Saudijska Arabija pobijedi Poljsku ili čak ako ta utakmica završi remijem, Argentina će ispasti s SP-a i prije zadnjeg kola grupne faze.

Ni bod protiv Meksika neće Argentini značiti puno, mora pobijediti kako bi u zadnjem kolu bila u igri za prolazak, tako da je večeras čeka jedna od najvažnijih utakmica posljednjih godina.

Lionel Messi (35) na svom petom i zadnjem SP-u mora dobiti ako misli ostati u igri za osvajanje jedinog trofeja koji mu nedostaje.

Današnje utakmice

Sedmi takmičarski dan na Mundijalu u Kataru počinje duelom između selekcija Tunisa i Australije u 11 sati, uz direktan prijenos na platformama BH Telecoma. Snimak ove utakmice možete pogledati na BHT1 večeras u 00.00 sati.

U 14 sati na rasporedu je utakmica između Poljske i Saudijske Arabije, u okviru grupe C Mundijala u Kataru. Poljska je u prvom kolu remizirala sa Meksikom, dok je Saudijska Arabija trijumfom nad Argentinom priredila jedno od najvećih iznenađenja u historiji svjetskih prvenstava. Poljska – Saudijska Arabija uživo na BHT1 od 13:50 sati.

Nogometni maraton nastavlja se derbi utakmicom grupe D između Francuske i Danske. Francuzi su odbranu naslova svjetskog prvaka počeli uvjerljivom pobjedom nad Australijom, dok je Danska odigrala neriješeno sa Tunisom. Susret Francuska – Danska gledajtena BHRT-u od 16:50 sati.

Posljednji meč sedmog dana Mundijala u Kataru odigrat će reprezentacije Argentine i Meksika u grupi C. Argentinci predvođeni Lionelom Messijem pokušat će popraviti dojam nakon šokantnog poraza od Saudijske Arabije na startu turnira. S druge strane, Meksiko je u prvom kolu odigrao neriješeno bez golova sa selekcijom Poljske. Utakmica Argentina – Meksiko, uživo na BHT1 u 19:50 sati.