Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Argentina još ne zna za pobjedu, Willian pokrenuo Brazil

image

U noći na srijedu odigrane su četiri utakmice 2. kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a u glavnim ulogama bili su Argentina i Brazil.

Svjetski viceprvak ponovo je kiksao te je nakon domaćeg poraza od Ekvadora, odigrao samo 0:0 na gostovanju kod Paragvaja, javlja Goal.

Gaučosi ipak nisu mogli bez povrijeđenih Messija i Agüera iako je Tevez imao zicer priliku sredinom prvog poluvremena dovesti Argentince u vodstvo.

Dvije prilike imao je i Lavezzi u prvom dijelu, a u nastavku Argentina nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti te je riskirala da primi gol iz kontranapada.

https://youtu.be/nCi8q391hxg

U sljedećem kolu Argentina će imati najteže moguće vađenje, u klasičnom okršaju protiv Brazila, koji je noćas došao do prve pobjede.

Nakon razočaranja i poraza od Čilea, Brazil je u Fortalezi svladao Venezuelu 3:1. Junak Brazilaca bio je Willian koji je donio prednost od 2:0 golovima u 1. i 42. minuti.

U nastavku utakmice gosti su uspjeli smanjiti preko Santosa u 64. minuti, a tačku na i domaćoj pobjedi stavio je Ricardo Oliveira, najbolji strijelac brazilske Serie A, u 74. minuti.

Carlos Dunga napravio je nekoliko promjena pa je tako priliku dao Filipeu Luisu, Marquinhosu i Oliveiri umjesto Marcela, Davida Luiza i Hulka, a na golu je bio Alisson umjesto Jeffersona.

https://youtu.be/CNXhPE1P8K8

U preostale dvije utakmice Urugvaj je kod kuće uvjerljivo savladao Kolumbiju 3:0 golovima Godina, Rolana i Hernandeza, a Cuadrado je kod gostiju dobio isključenje u nadoknadi.

https://youtu.be/v1vaGLqpGuM

Pravu golijadu odigrali su Peru i Čile, koji je slavio u gostima 4:3. Čileanci su poveli preko Sancheza u 7. minuti, a preokret Peruancima donio je Farfan dvama golovima u 10. i 36. minuti.

https://youtu.be/mlGYpn8RfwY

Ali gosti su iskoristili isključenje Cueve te su preokrenuli na 3:2 preko Vargasa i Sancheza u 41. i 44. minuti.

U nastavku utakmicu četvrti gol Čileu donio je Vargas u 49. minuti, a u sudijskoj nadoknadi Guerrero je tek uspio ublažiti poraz.