Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Argentinci otkrili kakva se drama odvijala nakon debakla protiv Hrvatske

messi argentina

Procurili su novi detalji iz argentinske svlačionice nakon što je ta reprezentacija ispala sa Svjetskog prvenstva razočaravajućim rezultatima u skupini i porazom od Francuske u osmini finala.

Najteži udarac Argentini je zadala Hrvatska pobjedom 3:0 u drugoj utakmici grupe. Upravo je nakon tog poraza došlo do pobune u svlačionici koju je predvodio jedan od najboljih igrača u historiji Lionel Messi.

Novinar TyC Sportsa i lista Ole, Ariel Senosiain, u svojoj knjizi je objavio detalje pobune nakon koje su igrači preuzeli kontrolu nad reprezentacijom i izgurali selektora Jorgea Sampaolija s klupe, prenosi Index.hr.

Igrači su nakon prve dvije utakmice na SP-u bez pobjede shvatili da je situacija kritična te su sazvali sastanak na koji su pozvali Sampaolija i njegove pomoćnike Sebastiana Beccacecea i Lionela Scalonija. Messi i Mascherano predvodili su igrače i u njihovo ime rekli selektoru da mu više ne vjeruju.

“Ne shvaćamo te, ne razumijemo što nam želiš reći, više ti ne vjerujemo. Želimo imati pravo glasa”, rekli su igrači Sampaoliju, a on im je odgovorio: “Pravo glasa o čemu?”

“O svemu”, odgovorili su mu igrači.

“Ti ćeš slagati tim?”, pitao je Sampaoli Messija, a on izgubio živce.

“Koliko si me puta pitao koga želim da staviš u tim? Niti jednom ti nisam rekao nijedno ime. Jesam li ti ikad rekao koga da staviš ili ne staviš u tim?”, rekao je Messi.

Predsjednik argentinskog saveza Claudio Tabia svjedočio je događaju i podržao igrače rekavši Sampaoliju da se mora prepustiti. Na sastanku je zaključeno da će Sampaoli poslušati igrače i prihvatiti njihovu odluku bez prigovora. Jedan od asistenata se pobunio i želio dati ostavku, ali navodno ga je odgovorio njegov zastupnik.

Nakon toga Argentina je pobijedila Nigeriju, a onda ispala u golijadi 3:4 s kasnijim prvacima svijeta Francuskom. Nakon SP-a Sampaoli je i službeno smijenjen s klupe.