Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

clarin

Argentinci tvrde da je Dalić ponovio Van Gaalovu grešku: “Razljutio je Messija”

dalić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zlatko Dalić

Clarin tvrdi da su Messija razljutile ove riječi

Argentinski list Clarin smatra da je Zlatko Dalić ponovio grešku Louisa van Gaala uoči večerašnje polufinalne utakmice Hrvatske i Argentine na Svjetskom prvenstvu (20 sati).

Clarin citira Dalićeve komplimente Lionelu Messiju, ali i opasku da argentinski kapiten ne učestvuje previše u odbrambenoj igri.

“Ne trči puno, ne trči ni za loptom. On čeka loptu sa svom snagom i energijom. On ne učestvuje u odbrani i ne smijemo mu dozvoliti da primi loptu jer tada pravi najviše štete, s obzirom na to da je najbolji igrač na svijetu u posljednjih 10 godina”, rekao je Dalić na jučerašnjoj press-konferenciji.

Argentinci su ove izjave spojili s kritikama kojima je Van Gaal navodno uznemirio Messija. Na kraju utakmice Argentine i Nizozemske došlo je do razmirica pa su neki argentinski igrači imali šta reći sad već bivšem selektoru Nizozemske. Clarin tvrdi da su Messija razljutile ove riječi:

“On je igrač koji može odlučiti utakmicu u individualnoj akciji. U polufinalu 2014. igrali smo protiv Argentine, koja nije dotaknula loptu, a mi smo izgubili na penale. Sad želimo osvetu”, rekao je Van Gaal uoči četvrtfinala Svjetskog prvenstva.

Messi je u toj utakmici sjajno asistirao saigraču Nahuelu Molini, a potom i pogodio iz penala. Gol je proslavio gledajući prema nizozemskoj klupi.