Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Arigo Sacchi: Salah nije timski igrač

salah

Priznati bivši italijanski trener Arrigo Sacchi u izjavi za jedan egipatski list naglasio je da je Mohamed Salah, reprezentativac Egipta i prvotimac Rome, dobar fudbaler, ali da nije timski igrač, javlja Anadolu Agency (AA).

[yuzo_related]

Salah je u Romu stigao prošlog ljeta iz londonskog Chelseaja gdje nije dobio pravu šansu da se dokaže. Salah je od dolaska u Romu odigrao 24 utakmice u Seriji A i upisao 11 golova i tri asistencije.

Kritikovan je zbog nekoliko sjajnih šansi koje je propustio realizovati tokom dvije utakmice osmine finala Lige šampiona između rimske “vučice” i Reala.

“Salah je dobar igrač. Međutim, da bi odskakao od prosjeka nedostaje mu jedna stvar, da bude timski igrač i da zna kako da se poveže sa ostatkom tima”, jasan je bio Sacchi.

Nekadašnji sjajni trener sa Milanom je bio šampion Italije i dva puta šampion Evrope. U dva navrata je osvojio i Superkup Evrope i Interkontinentalni kup. Sacchi je kao selektor reprezentaciju Italije 1994. godine, na Svjetskom prvenstvu u Sjedinjenim Američkim Državama, odveo do finala u kojem je poražen od Brazila nakon izvođenja penala. Tokom trenerske karijere vodio je još Parmu i Atletico Madrid, a jedno vrijeme je bio sportski direktor Real Madrida.