Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Arsenal, Atletico, Salzburg i Marseille polufinalisti Evropa lige

arsenal

Nakon uzvratnih četvrtfinalnih mečeva plasman u polufinale UEFA Evropa lige izborili su fudbalski timovi Arsenal, Atletico Madrid, Salzburg i Marseille, javlja Anadolu Agency (AA).

Arsenal je na gostovanje u Moskvu večeras donio visoku prednost od 4:1 iz londonskog duela protiv ekipe CSKA. Moskovski revanš završio je remijem 2:2, pa je Arsenal s ukupnih 6:3 ovjerio prolaz među četiri ekipe koje su ostale u borbi za osvajanje ovogodišnje Evropa lige.

Atletico je večeras imao težak ispit na gostovanju kod Sportinga u Lisabonu. Tim Diega Simeona je iz madridskog prvog meča donio prednost od 2:0. Večerašnji revanš završen je rezultatom 1:0 u korist Sportinga i popularne “jorgandžije“ su s ukupnih 2:1 prošle u polufinale.

Rimski Lazio je s prednošću od 4:2 iz prvog meča gostovao večeras u Salzburgu. Austrijski tim je senzacionalnom pobjedom rezultatom 4:1 eliminirao rimskog rivala i ovjerio kartu za nastup u polufinalu najmasovnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Najefikasniji meč večeri odigran je u Marseilleu u kojem je istoimeni francuski tim dočekao njemačkog rivala Leipzig koji je na gostovanje donio minimalnu rezultatsku prednost od 1:0 iz prvog meča. Uzbudljivi revanš završen je rezultatom 5:2 i marsejski Olympique je prošao u polufinale.

Žrijeb parova polufinala Evropa lige bit će održan sutra u 12 sati po srednjoevropskom vremenu u sjedištu UEFA-e u švicarskom Nyonu.

Prvi polufinalni mečevi na rasporedu su 26. aprila, a uzvrati 3. maja. Gradski stadion u francuskom Lyonu će biti domaćin finala Evropa lige koje je na rasporedu 16.maja.