Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Arsenal bez Ramseyja tri sedmice

aaron-ramsey222

Aaron Ramsey, vezni fudbaler Arsenala zbog povrede zadnje lože moraće pauzirati tri sedmice, potvrdio je Arsen Wenger, menadžer londonskog kluba, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ramsey se povrijedio u subotu u premierligaškoj utakmici protiv Southamptona. Velšanin je u srijedu uvečer već propustio jako važan duel protiv gradskog rivala West Hama koji je završio bez pobjednika i golova.

Pred Arsenalom je čak pet utakmica do kraja decembra, četiri u Premier ligi i ogled Liga kupa ponovo sa West Hemom, a onda još dvije u prvih sedam dana januara naredne godine. Ipak, za Wengera ima dobrih vijesti, jer se Theo Walcott dobro oporavlja od povrede prepone i trebao bi biti spreman sredinom naredne sedmice.

“Očekujem da bi se Walcott mogao vratiti u utorak protiv West Hama. Sa Ramseyjem je drugačija situacija. On će biti malo duže odsutan, a to bi moglo trajati i tri sedmice“, kazao je Wenger.

Arsenalu ne ide najbolje ove sezone. Nakon 17 kola zauzima tek sedmu poziciju u Premier ligi sa 30 bodova, čak 19 manje od lidera Manchester Cityja.