Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Arsenal na teškom ispitu, upitan nastup Seada Kolašinca

seadkolasinac

Duel Arsenala i Atletico Madrida mnogi će reći finale je prije finala Evropske lige. Uz poštovanje preostalim polufinalistima Red Bull Salzburgu i Marseilleu, pobjednik prvog dvomeča imat će jasno mnogo veće izglede za osvajanje od pobjednika duela šampiona Austrije i kluba s Velodroma.

Arsenal duel dočekuje u dobrom raspoloženju nakon pobjede nad West Hamom u Premiershipu. Ipak, ranija forma nije bila za pohvaliti, pa se navijači s razlogom pribojavaju. I Jorgandžije su također u padu formu i na posljednje dvije utakmice u Premeri osvojili su tek bod. Bilo je to u nedavnom domaćem duelu s Betisom koji je okončan bez pogodaka. Prethodno je Sociedad pregatio Atletico s 3:0.

Jedini preostali bh. predstavnik u ovom takmičenju Sead Kolašinac vjerovatno večeras neće nastupiti, a razlog je povreda članka zbog koje nije bio u konkurenciji i za meč s West Hamom.

U drugom susretu domaći Marseille ima ulogu favorita, a Red Bull obzirom da je uspio i mnogo više od zacrtanog pred početak sezone, nema šta izgubiti. I jedni i drugi ostvarili su pobjede u posljednjim kolima u domaćim šampionatima, a Red Bull je izvođenjem penala iz nacioanlnog Kupa uspio eliminisati Mattersburg.