Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gabriel

Arsenal predstavio najnovije pojačanje, trenutno je u samoizolaciji (VIDEO)

gabriel

Već neko vrijeme špekulisalo se da je transfer Gabriela završena stvar, a poznati insajder David Ornstein objavio je na Twitteru kako se igrač nakon dolaska u London nalazi u samoizolaciji

Fudbalski klub Arsenal objavio je u utorak da je doveo brazilskog defanzivca Gabriela iz francuskog Lillea. Brazilac će potpisati dugoročni ugovor, ali nije precizirano na koliko godina, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema navodima britanskih medija, transfer je vrijedan 30 miliona eura, a “topnici“ su u trci za 22-godišnjeg Gabriela pobijedili Manhcester United, Everton i Napoli.

“Pozdravljamo Gabriela u Arsenalu. Ima mnogo kvaliteta koje će nas ojačati kako u odbrambenom dijelu, tako i kao tim. S Lilleom je dokazao da je defanzivac s mnogim izvanrednim atributima i radujemo se gledanju kako napreduje kao igrač Arsenala”, rekao je Mikel Arteta, menadžer “topnika”.

Gabriel, koji je prošle sezone za Lille odigrao svih šest utakmica u grupnoj fazi Lige šampiona, drugo je veliko pojačanje Arsenala ovog ljeta, nakon što je iz Chelseaja stigao iskusni 32-godišnji ofanzivac Willian.

Gabriel je karijeru počeo u Avaiju, a zatim je nastupao za Lille, Troyesa i zagrebački Dinamo.

Već neko vrijeme špekulisalo se da je transfer Gabriela završena stvar, a poznati insajder David Ornstein objavio je na Twitteru kako se igrač nakon dolaska u London nalazi u samoizolaciji.

Arsenal je odlučio upravo tu činjenicu iskoristiti tokom predstavljanja Gabriela, pa su na Twitteru objavili video gdje Gabriel sa novim saigračima koji su kao i on Brazilci, priča na portugalskom jeziku.