Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Arsenal pretekao Chelsea u utrci za 11-godišnjaka

28AE86EB00000578-0-image-m-46_1431632459119

Arsene Wenger možda je zaboravio kako se osvajaju titule u Premiershipu, ali otkrivanje mladih talenata još je živo kod menadžera Arsenala.

Topnici su potpisali 11-godišnjeg wunderkinda Charliea Patina iz Luton Towna za 10 000 funti, prenosi Daily Mail. Pritom su u utrci za pre-premladim talentom pretekli Chelsea, Spurs i Manchester City.

Ponavljamo, riječ je o 11-godišnjem djetetu, o kojem nismo našli ni jedan Youtube klip, a kojeg su opsjedali najveći premierligaši, od kojih je jedan u konačnici platio 100 000 kuna za njegove usluge.
Jedino pitanje koje si čovjek može postaviti nakon ovoga je – što sljedeće? Hoće li svi kubovi osnivati divizije skauta specijalizirane za obilaženje vrtića? Hoće li po igralištima mamiti djecu funtama i eurima uz obećanje: “Sinko, bit ćeš prva devetka Uniteda?” Hoće li se zaustaviti na tome, ili ćemo i po rodilištima gledati sumnjive likove koji broje prstiće na nogama i procjenjuju da li u tog i tog bebača postoji potencijal za ljevicu a'la Roberto Carlos?

Ovo potpisivanje mladih talenata je otišlo predaleko i trebalo bi zaustaviti dok se nije razmahalo u degutantnu normu za sve klubove. Jer 10 000 funti za 11-godišnjaka nije pitanje nogometa, nego socijalnih službi.