arteta se pogubio

Arsenal u potpunom rasulu, jedan podatak navijačima je teško shvatiti

Kad je preuzeo ekipu, Španjac je odbranu okarakterisao kao glavni problem pa je odmah doveo tri nova stopera

Arsenal je u 14. kolu Premiershipa izgubio u gostima kod Evertona 2:1 i tako i sedmu utakmicu zaredom završio bez pobjede.

Ekipa Mikela Artete u potpunom je rasulu i trenutno se nalazi na 15. mjestu sa samo četiri boda više i dvije utakmice više od zone ispadanja.

Everton je poveo nesretnim autogolom Roba Holdinga u 22. minuti, a Arsenal je izjednačio u 35. Pepeovim golom iz penala. Pobjedu Evertonu donio je Yerry Mina krasnim golom glavom iz kornera u 45. minuti.

Arsenal je u posljednjih sedam kola osvojio samo dva boda, i to protiv Leedsa i Southamptona. Artetina ekipa igra na trenutke negledljiv nogomet, a sad su se nagomilale ozljede pa protiv Evertona nisu mogli igrati Aubameyang i Thomas Partey, dok su Gabriel i Xhaka bili suspendirani zbog crvenih kartona. No pola ekipe nedostajalo je i Carlu Ancelottiju i Evertonu pa to nikako ne može biti opravdanje.

MOZZART ponuda Manchester United – Leeds (17:30)

Iako se u početku činilo da je izveo momčad na pravi put, Arteta se, pišu engleski mediji, u posljednje vrijeme pogubio i navijači sve glasnije prizivaju njegovu smjenu. Neki od njih se žale na činjenicu da U-23 ekipa trenutno igra puno bolje od seniora, a Arteta je u rezerve poslao neke od najskupljih klupskih pojačanja.

Kad je preuzeo ekipu, Španjac je odbranu okarakterisao kao glavni problem pa je odmah doveo tri nova stopera. Iz Lillea je stigao Gabriel za 26 miliona eura, Pabla Marija iz Flamenga je platio osam, a William Saliba stigao je iz Saint-Etiennea za 30 miliona eura. Odbrana Arsenala je i dalje najveći problem, no Arteta uopće ne koristi pojačanja koja je skupo platio.

Gabriel je standardni član prve ekipe, ali Mari i Saliba se teško ili nikako probijaju u prvu postavu. Arsenalova U-23 ekipa je u petak pobijedila Leicester 2:1, a seniori su jučer istim rezultatom izgubili od Evertona.

Navijači su primijetili da je U-23 ekipa imala skuplju zadnju liniju od one koja je istrčala protiv Evertona. Za rezerve su u odbrani igrali Saliba, Mari i Callum Chambers, koji prema Transfermarktu vrijede 53 miliona eura, dok je Arteta protiv Evertona u odbranu postavio Davida Luiza, Roba Holdinga i Kierana Tierneyja, koji zajedno vrijede čak osam miliona eura manje.

Danas u na rasporedu još četiri utakmice Premiershipa. Derbi se igra u Londonu gdje Tottenham dočekuje Leicestera. Spursi su dobili ulogu favorita.

Ukoliko ste ljubitelj sportskog klađenje, kompletnu ponudu kladionice MOZZART za susret Tottenham – Leicester pogledajte OVDJE!

Danas još igraju Brighton – Sheffield United (13:00), Manchester United – Leeds (17:30), WBA – Astona Villa (20:15).

Standings provided by SofaScore LiveScore