Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Arsene Wenger nakon tri pitanja pobjegao sa presice (VIDEO)

wenger

Arsenal je doživio pravi potop kod Bayerna koji je u Minhenu pobijedio 5:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Debakl londonskog kluba, drugi takav protiv istog protivnika u 15 mjeseci, nije najbolje sjeo navijačima “Topnika” koji su već za vrijeme utakmice počeli tražiti smjenu Arsenea Wengera.

Francuz iz godine u godinu odolijeva kritikama zbog manjka trofeja, nisu mu presudili ni prijašnji razočaravajući evropski porazi, no ovaj je možda bio presudan. Engleski novinari tvrde da dugo nisu vidjeli Francuza tako razočarnog, a na presici je otišao nakon samo tri pitanja, što ne priliči Wengeru.

“Teško je objasniti. Mislim da smo imali dvije dobre šanse za gol u prvom poluvremenu. Imam osjećaj da nismo imali sreće kada smo bili u prilici zabiti drugi gol, a onda smo mi primili drugi. Najvažnije je bilo što smo izgubili Koscielnyja. Urušili smo se”, rekao je Wenger nakon utakmice.

“Ukupno, bili su bolja ekipa od nas. Igrali su bolje u drugom dijelu, a mi su spustili razinu igre. Nismo imali sreće, a oni su bili bolji. Ne tražim izlike. Ovo je šok, izgubiti tako na ovoj razini. Sve smo napravili pogrešno, a peti gol to dokazuje”, dodao je.

“U ovakvim utakmicama morate biti koncentrirani 90 minuta. Osjećam da je treći gol ubio naše igrače, nakon toga nismo imali odgovor”, zaključio je Wenger.