Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bilino polje

Arslana brinu igrači s klupe, Neretljaka “ništa” u prvih sat vremena

neretljak arslan

Greškom smo primili gol i doveli utakmicu u drugi smjer – kazao je Arslan

Čelik se današnjim trijumfom u 22. kolu Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine, na svom terenu protiv GOŠK-a rezultatom 3:1 (1:0), sada sa 28 bodova, učvrstio na 8. mjestu tablice te sada ima i devet bodova više od pretposljednjeg GOŠK-a, koji je i nakon ovog meča ostao u zoni ispadanja.

-Zaslužena pobjeda Čelika. Mene brine što 60 minuta nismo ništa učinili. Bili smo plašljivi, ali ne znam zbog čega. Toliko sam razočaran, jer u prvih sat vremena utakmice ovo nije bio moj rukopis – kazao je trener GOŠK-a Mato Neretljak, koji je dodao kako je Čelik bolji tim, ali da će za ovakvo izdanje odgovarati on ili njegovi igrači.

Neretljak je dodao i kako se nadao da su, nakon što su postigli jedini gol, mogli „zakuhati“, odnosno učiniti susret do kraja neizvjesnim.

Trener Čelika Cihat Arslan rekao je da je ovo veoma važna pobjeda za njih.

– Isto kao i kolega, jednim sam dijelom zadovoljan, a drugim nisam. Kao trener, kažem da moramo poraditi na svojim nedostacima. Poslije vodstva od 3:0 postali smo ravnopravni. Greškom smo primili gol i doveli utakmicu u drugi smjer – kazao je Arslan, koji dodaje kako je ipak zadovoljan pobjedom, ali nije i učinkom igrača koji su ušli sa klupe, koji su ga razočarali.

-Igrači koji uđu, trebaju da se bore, rade i da budu taktički disciplinovani – poručio je Arslan, dodavši kako, ipak, nikome ništa ne zamjera pojedinačno. Samo želi da se ponašaju kao tim.