Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premiership

Arteta: Arsenal će možda morati dobiti svih preostalih devet utakmica da bi bio šampion

arsenal
Foto: Arsenal/Twitter
Bukayo Saka

Kada vidite nivo i konzistentnost drugih timova i historijski šta je potrebno za pobjedu u ovoj ligi, to neće biti daleko od toga, kaže Arteta

Mikel Arteta rekao je u utorak da će Arsenal možda morati da dobije svih devet preostalih utakmica u Premijer ligi ako želi da bude šampion dok se on priprema za “najljepši dio sezone”.

Drugoplasirani “topnici” imaju dva boda zaostatka za vodećim Liverpoolom uoči napornog aprilskog rasporeda nakon nedjeljnog teškog remija bez golova protiv rivala za titulu Manchester Cityja.

Arteta, koji također priprema Arsenal za četvrtfinale Lige prvaka protiv Bayerna iz Minhena, pozvao je svoju ekipu da prihvati izazov, počevši od utakmice u srijedu kod kuće protiv Lutona kojem prijeti ispadanje.

– Morat će biti jako blizu tome – rekao je on na konferenciji za novinare prije meča upitan da li je Arsenalu sada potreban 100-postotni rekord da bi završio na vrhu tabele.

– Kada vidite nivo i konzistentnost drugih timova i historijski šta je potrebno za pobjedu u ovoj ligi, to neće biti daleko od toga – kazao je on.

Španac je dodao: “Ovo je mjesto gdje želimo biti i sada želimo iskoristiti ovu priliku i to ostvariti. „Radili smo svaki dan s tim entuzijazmom i strašću kako bismo to ostvarili i uživali u ovom trenutku.”