Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Arteta novi Guardiolin pomoćnik u Cityju

Mikel Arteta

Mikel Arteta (34), umirovljeni španski veznjak, objavio je da prelazi u redove Manchester Cityja kao pomoćnik Pepu Guardioli, prenosi Anadolu Agency (AA).

Doskorašnji veznjak i kapiten Arsenala je po završetku prošle sezone najavio da će okončati igračku karijeru nakon pet godina provedenih na “Emiratesu” te da će od ove sezone početi da se bavi trenerskim poslom.

“Oduvijek sam bio zainteresovan i za druge aspekte fudbala, a ne samo igračke. Trenerski posao je oduvijek bio nešto što sam želio raditi”, napisao je Arteta u saopštenju.

Priliku da se pridruži Pepu Guardioli i njegovom timu smatra “sjajnom” i ističe da je nevjerovatno uzbuđen zbog budućnosti koja ga čeka.

Karijeru je započeo u Barceloni, a svoju igračku karijeru je nastavio u Paris St-Germainu. Tokom igračke karijere nosio je i dres Rangersa i Real Sociedada prije nego je prešao u redove Evertona gdje je ostavio veliki trag. U Arsenalu je od 2011. godine s kojim je osvojio FA cup, a u 150 nastupa uspio se 17 puta upisati u listu strijelaca.