Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Njemački reprezentativac

Arteta: Ozil će se teško izboriti za mjesto u timu Arsenala

Southampton FC v Arsenal FC – Premier League
SOUTHAMPTON, ENGLAND - JUNE 25: (L-R) Arsenal substitutes Sead Kolasinac and Mesut Ozil during the Premier League match between Southampton FC and Arsenal FC at St Mary's Stadium on June 25, 2020 in Southampton, England. (Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images)

Moram se truditi da svoj posao radim što je moguće poštenije. Pokušavam odabrati igrače koji su, po mom mišljenju, u najboljem stanju, rekao menažder londonskog kluba

Mikel Arteta, menadžer Arsenala izjavio je da je veoma teško očekivati da se Mesut Ozil izbori za mjesto u timu, posebno zbog činjenice da je izuzetno zadovoljan igrom fudbalera koje je dosad koristio, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Topnici“ su od početka sezone odigrali četiri utakmice u raznim takmičenjima, a Ozil niti za jednu nije bio u konkurenciji za tim. Upisali su dvije pobjede u Premier ligi, osvojili Superkup i sinoć u gostima savladali Leicester s 2:0 u trećem kolu Liga kupa.

Ne samo da nije igrao četiri spomenute utakmice, nego Ozil nije nastupio ni u nastavku prethodne sezone koja je bila prekinuta zbog pandemije koronavirusa, pa nastavljena u junu. Posljednji put iskusni 31-godišnji veznjak bio je na terenu 7. marta. Stoga je Arteta morao javnosti objasniti tako dugo odsustvo bivšeg njemačkog reprezentativca.

“Tim se razvija, možete vidjeti nivo koji postižu. Trenutno smo na određenom nivou. Želimo još napredovaati i igrati sve bolje i biti konkurentniji. Moramo to i dalje održavati. Zaista sam zadovoljan učinkom igrača, što stručnom štabu otežava odabir sastava. Biramo igrače za koje vjerujemo da su najbolji za svaku utakmicu. Nastavljamo trenirati, to je ono što pokušavamo učiniti”, kazao je Arteta i nastavio:

“Možete vidjeti koje igrače mijenjamo, koje koristimo, vrlo je teško svake sedmice, ne samo za Ozila, već i neke druge igrače da uđu u tim. Svake sedmice pokušavamo odabrati prave igrače. Naravno da razumijem i poštujem vaša pitanja, ali moram se truditi da svoj posao radim što je moguće poštenije. Pokušavam odabrati igrače koji su, po mom mišljenju, u najboljem stanju.“

Ozil je u Arsenal stigao 2013. godine iz Real Madrida. Tokom karijere igrao je još za Schalke i Werder. Za “topnike“ je odigrao 254 takmičarske utakmice i postigao 44 gola. U dresu reprezentacije Njemačke, s kojom je 2014. godine bio svjetski šampion, upisao je 92 nastupa uz 23 pogotka.