Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Arturo Vidal novo je pojačanje Bayerna

vidal

Aktuelni šampion Njemačke Bayern Munchen uspješno je završio pregovore i za narednu sezonu dovodi čileanskog reprezentativca i fudbalera Juventusa Artura Vidala u svoje redove.

Jedan od čelnika bavarskog kluba Karl-Heinz Rummenigge je na klupskoj internet stranici saopćio da je postignut načelni dogovor i sa Juventusom i sa samim Vidalom.

„Do okončanja tog transfera ostalo je samo da se obave ljekarski pregledi i zvanično potpišu ugovori. Vidal bi već naredne sedmice mogao pristupiti treninzima sa ekipom“, kazao je Rummenigge koji sa timom Bayerna boravi na pripremama u kineskom Guangzhou.

Vidal je protekle četiri sezone igrao u dresu torinskog Juventusa i osvojio sve tri titule prvaka Italije, igrao je i finale prošlogodišnje Lige prvaka, a nedavno se sa reprezentacijom Čilea okitio i titulom prvaka Copa Amerike.

Slovi za jednog od najboljih veznih igrača današnjice, ali i za nestašnog mladića van terena, što će morati zaboraviti s obzirom da dolazi u njemački fudbal u kojem je disciplina na nivou one u vojnim akademijama, mišljenje je poznavalaca fudbalske igre.