Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

AS: Meho Kodro je bio velika zvijezda

1515687536_201506_1515688258_sumario_grande

Jučer je najavljujući derbi Real Sociedada i Barcelone, ugledni španski list AS mnogo prostora posvetio najvećoj zajedničkoj legendi pomenutih klubova – Mehi Kodri. Nekad najbolji strijelac Primere iz Sociedada je prije 23 godine prešao u Barcelonu i tog ljeta bio zvijezda prelaznog roka u Španiji. AS podsjeća na težak fudbalski put bh. internacionalca, upoređujući ga s Davorom Šukerom jer su i jedan i drugi praktično u Španiju dospjeli bježeći od rata u Hrvatskoj i BiH.

– Iako je sve dobro krenulo s dva pogotka na El Clasicu, Kodro je kasnije izgubio Cruyfovo povjerenje, pa je preselio na klupu, a zatim i otišao u Tenerife. Tamo mu je dobro išlo, ali je nakon dvije godine završio u Alavesu, pa na kraju i u Maccabiju iz Tel Aviva. Okončao je karijeru 2001, nakon čega je započeo trenerski put tokom kojeg je između ostalog bio i selektor Bosne i Hercegovine za koju je prethodno igrao u 13 navrata. Bio je i reprezentativac Jugoslavije, upisavši dva puta, napisala je novinarka Mayca Jimenez.

Kodro je i danas poznat gotovo svim zaljubljenicima u fudbal u Španiji, iako ga je trenerski poziv odveo u Švicarsku nakon kratke epizode u domovini, gdje je radio u FK Sarajevo.