Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Austrija

Asima Osim iz Graca: Ne izlazimo, Ivica nikad nije bio gore, a sad nema ni utakmica

asima i ivica osim
Bildnummer: 03728176 Datum: 08.06.2008 Copyright: imago/GEPA pictures Ivica Osim, Berater der japanischen Nationalmannschaft, mit seiner Ehefrau Asima bei der Ankunft am Flughafen in Graz - PUBLICATIONxNOTxINxSUIxAUT; Vdig, quer, Funktion‰r, Partnerin, Frau, Ehefrau Nationalteam 2008, Japan Graz Fu»ball Herren Mannschaft Gruppenbild Privatbild Personen Image number 03728176 date 08 06 2008 Copyright imago EPAL Pictures Ivica Osim Consultants the Japanese national team with his Wife Asima at the Arrival at Airport in Graz PUBLICATIONxNOTxINxSUIxAUT Vdig horizontal Functionary Partner Woman Wife National team 2008 Japan Graz Football men Team Group photo Private Human Beings

Situaciju uglavnom pratim putem televizije, a kakva je u Austriji, tako je, čini mi se, u Bosni. Niko nigdje ne izlazi. Sve je isto, kaže supruga legendarnog Švabe

Austrija je zbog koronavirusa od danas u vanrednom stanju uz pooštrene mjere opreza, a o stanju u Gracu za Faktor je govorila Asima Osim, supruga legendarnog nogometaša i trenera Ivice Osima.

– Situaciju uglavnom pratim putem televizije, a kakva je u Austriji, tako je, čini mi se, u Bosni. Niko nigdje ne izlazi. Sve je isto. Pošto je bolestan od prije, Ivica slabo izlazi. Ranije smo išli jedino do doktora, ali sada je i to uskraćeno. Jedino dobijemo lijekove koje nam donesu kući. Mi nigdje ne idemo iz kuće. Ivicino zdravstveno stanje je onako. Ne mogu se pohvaliti. Teško hoda, jako teško hoda. To je najveći problem. Nikada nije bio gore nego sada. Voljela bih da bude kako treba. Ne ide, ne ide, ne ide… Svi se nadamo da će biti bolje. Nekih pomaka nema. Svake godine sve je gore. Starimo. Ne kaže se džaba svaka godina nosi svoje breme, – kaže u telefonskom razgovoru Asima Osim koja kaže da legendarnom Švabi najteže pada činjenica da na TV-u nema nogometnih utakmica.

– To je za njega stravično. Ipak ima repriza dobrih utakmica. Neke od njih nije gledao, i sada kada nema takmičenja širom svijeta dobro mu dođu, jer Ivica ne može bez nogometa.