Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gordan Ciprić

Asistent Prosinečkog otkrio kako je selektor završio u bolnici

prosinecki

Ovo nije prvi put da Prosinečki ima zdravstvenih problema

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine prije dva dana je završio u bolnici.

Jučer je operisan u Sarajevo zbog problema sa tankim crijevom. Operacija je trajala više od tri sata, a Prosinečki koji je primljen na Abdomenalnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, odmah nakon operacije je prebačen na intenzivnu njegu.

Gordan Ciprić, jedan od asistenata Roberta Prosinečkog u stručnom štabu Zmajeva, otkrio je kako je selektor uopće “zaglavio” u bolnici.

“Prije dvije noći Robi nije mogao spavati od bolova u abdomenu, bili smo ujutro na kafi i rekao mi je da ga užasno boli. Kako se s abdomenom nije poželjno zezati, odmah je otišao na pretrage u bolnicu. Dobio je visoku temperaturu i doktori su odlučili što prije operisati ga. Sreća da je sve prošlo u najboljem redu. Sreća u nesreći je da je Robi odmah otišao na pregled, ko zna što se moglo dogoditi”, rekao je Ciprić za Index.hr.

Kada je u pitanju zdravstveno stanje našeg selektora, njegov prvi pomoćnik je kazao:

“Operacija je prošla u najboljem redu. Istina, kako je trajala tri sata, bili smo zabrinuti, no srećom, sve je prošlo kako treba. U pitanju je bio problem s tankim crijevom, što može biti jako problematično, pa vjerujem da je zbog toga operativni zahvat trajao toliko dugo. U ovom trenutku toliko znamo, a Robi će ostati još nekoliko dana u bolnici na posmatranju.”

Nekoliko hrvatskih medija također je prenijelo i informaciju da ovo nije prvi put da Prosinečki ima zdravstvenih problema. Prije devet godina želučana bakterija uzrokovala mu je probleme s centrom za ravnotežu.