BH Telecom Akademija

Asmir Begović organizuje zimske kampove u Sarajevu i Mostaru

asmir-begovic

ovaj put želimo iskoristiti odlične uslove u kojima radimo u zimskom periodu u Sarajevu da mladi golmani dobiju još jednu priliku za dodatni razvoj i rad na sebi, objašnjava Asmir Begović

Asmir Begović i ove će zime biti organizator i domaćin dva jednodnevna golmanska kampa, i to u Sarajevu i Mostaru.

Specijalizovana golmanska Akademija, koja na jednom mjestu okuplja najperspektivnije mlade golmane iz naše zemlje, do sada je bila organizator više kampova, uključujući i onaj održan u Vogošći prošlog ljeta. Filijale Akademije koje rade u Engleskoj i Njemačkoj također su bile organizotori posjećenih kampova, a jedan takav planiran je i za kraj 2020. godine u Londonu.

Ovaj put planirana su dva jednodnevna kampa. Prvi će biti održan u Sarajevu 8. januara na zatvorenom terenu Olimpijskog centra Zetra, dok je drugi na rasporedu 15. januara i u saradnji s FK Velež biće održan na Stadionu Rođeni.

Ovo je još jedna prilika za sve zainteresovane dječake i djevojčice u dobi od 8 do 18 godina da dobiju iskustvo treniranja u profesionalnom okruženju i individualnog rada s vrhunskim trenerima iz Bosne i Hercegovine i okruženja.

“Već četiri godine organizujemo golmanske kampove u Sarajevu i okolini i odziv je uvijek veliki. I ovaj put želimo iskoristiti odlične uslove u kojima radimo u zimskom periodu u Sarajevu da mladi golmani dobiju još jednu priliku za dodatni razvoj i rad na sebi”, objašnjava Asmir Begović. “Ali želja nam je bila da napravimo mali iskorak i takvu priliku damo i dječacima i djevojčicama u drugim dijelovima BiH. Malo ćemo promijeniti format samog kampa, prilagoditi ga uslovima i potrebama, učiniti dva kampa različitim, i vjerujemo da će dječaci i djevojčice uživati u radu s nama. Mostar je samo početak, u planu imamo i kampove u drugim gradovima, i nadamo se da će za same golmane imati isti značaj kao i ovi koje smo organizovali do sada”.

Broj polaznika kampova je ograničen. Svi zainteresovani informacije mogu dobiti na broj +387 61338877 a prijaviti se putem internetske stranice Kampa.