Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pobijedili Derby

Aston Villa se nakon tri godine vraća u elitni rang engleskog fudbala (VIDEO)

villa

Finale doigravanja Championshipa smatra se utakmicom s najvećim ulogom u svijetu nogometa

Nakon tri sezone provedene u Championshipu, drugom razredu engleske nogometne piramide, Aston Villa vraća se u Premiership. Villa je promociju izborila pobjedom nad Derby Countyjem 2:1 u finalu doigravanja na Wembleyju.

Momčad iz Birminghama povela je preko Anwara El Ghazija u 44. minuti, a na 2:0 povisio je John McGinn u 59. Jack Marriott pogotkom u 81. minuti probudio je nade Derbyjevih navijača, no “Ovnovi” u preostalom vremenu nisu uspjeli doći do izjednačujućeg pogotka i produžetaka.

Finale doigravanja Championshipa smatra se utakmicom s najvećim ulogom u svijetu nogometa. Procjenjuje se da će momčad koja izbori promociju u sljedećoj sezoni od televizijskih prava i sponzorskih ugovora zaraditi minimalno 200 miliona eura.

Direktnu promociju iz Championshipa ranije su izborili Norwich City i Sheffield United, a društvo najboljih napuštaju Cardiff City, Fulham i Huddersfield Town.

Pobjedu je proslavio i princ William, inače vatreni navijač Ville.

Golove pogledajte u nastavku.

Top ponudu za današnje utakmice pronaći ćete na sajtu Meridiana, a osim standardne ponude na ove mečeve, tu su i bonus kvote, koje vas čekaju već nakon trećeg odigranog para. Na Meridianovom sajtu depozit bez dodatnih troškova, između ostaloga, možete da uplatite Mastercard ili Maestro karticom, a na prvu uplatu dobićete 20% bonusa.