Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

milan dao dozvolu

Atalanta će utakmice Lige šampiona igrati na San Siru

San-Siro

Uprkos tome što su u početku bili neodlučni, “rossoneri“ su u saglasnosti sa Interom i Gradskim vijećem Milana dopustili Atalanti da koristi stadion za evropske utakmice

Fudbalski klub Atalanta iz Begrama će ove sezone po prvi put u istoriji igrati u Ligi šampiona, a domaćin će biti na milanskom stadionu San Siro, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ova informacija je potvrđena nakon što je AC Milan dao dozvolu, nakon što je Atalanta uputila molbu da bude domaćin na San Siru, jer se njen stadion u Bergamu renovira kako bi zadovoljio standarde Evropske fudbalske federacije (UEFA).

Uprkos tome što su u početku bili neodlučni, “rossoneri“ su u saglasnosti sa Interom i Gradskim vijećem Milana dopustili Atalanti da koristi stadion za evropske utakmice.

“Možemo potvrditi da prihvatamo Atalantin zahtjev da igra domaće utakmice Lige šampiona na San Siru. Naša odluka je u skladu sa pozitivnim mišljenjem gradonačelnika Milana Giuseppea Sale i nakon što smo shvatili snažnu želju kluba Bergamo. Vjerujemo da je ova odluka korisna ne samo za Atalantu, već i za cijeli italijanski fudbal jer je inspirisana važnim vrijednostima kao što su osjećaj gostoprimstva, poštovanja i fair-playa“, kazali su iz Milana za novinsku agenciju ANSA.

Tako će Atalanta u istorijskom nastuput u Ligi šampiona biti domaćin u Milanu, koji je od Bergama udaljen svega šezdesetak kilometara.