Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga prvaka

Atalanta pobijedila Liverpool, Real slavio protiv Intera

atalanta liverpool (1)

Ovim porazom milanski klub je šanse za plasman u šesnaestinu finala Lige šampiona sveo na minimum

Fudbaleri Real Madrida slavili su večeras u gostima kod Intera rezultatom 2:0 u duelu četvrtog kola grupe B Lige šampiona, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ovim porazom milanski klub je šanse za plasman u šesnaestinu finala Lige šampiona sveo na minimum. Gol za vodstvo gostiju postigao je Eden Hazard sa bijele tačke već u sedmoj minuti utakmice. Jedan od presudnih detalja duela dogodio se u 33. minuti, kada je Arturo Vidal zbog prigovora sudiji dobio drugi žuti karton, pa je Inter do kraja bio sa igračem manje.

U drugom poluvremenu pobjedu “kraljevskog kluba“ potvrdio je Rodrygo koji je pogodio na asistenciju Lucasa u 59. minuti.

Iznenađenje večeri priredila je Atalanta, koja se na Anfieldu revanširala Liverpoolu za težak poraz 0:5 prije tri sedmice u Bergamu. Italijanski klub je odigrao sjajnu utakmicu i golovima Josipa Iličića u 60. i Robina Gosensa u 64. minuti slavio rezultatom 2:0.

Rezultati večerašnjih utakmica četvrtog kola: grupa A: Atletico Madrid – Lokomotiv Moskva 0:0, Bayern – RB Salzburg 3:1; grupa B: Borussia Moenchengladbach – Shakhtar 4:0, Inter – Real Madrid 0:2; grupa C: Olympiakos – Manchester City 0:1, Olympique Marseille – Porto 0:2; grupa D: Liverpool – Atalanta 0:2, Ajax – Midtjylland 3:1.