Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Athletic Bilbao osvojio trofej nakon 31 godine

barca-athletic134

Athletic Bilbao osvojio je španski Superkup. U dvije utakmice baskijski velikan je bio bolji od Barcelone s ukupnih 5:1, te su tako osvojili prvi trofej nakon 31 godine.

Prije ovog naslova u Superkupu, Athletic je posljednje trofeje osvojio 1984. godine kada je po osmi put osvojio naslov prvaka Špainje, te po 23. put bio pobjednik Kupa.

Prvaci Španjolske i Europe prije tri dana su na San Mamesu poraženi od Bilbaa sa šokantnih 4:0, uz golčinu San Josea s centra i hat-trick Aduriza. U uzvratu na svom Camp Nouu Katalonci su izvukli 1:1, uz dva crvena kartona.

https://www.youtube.com/watch?v=uHmymTb7eH8

Borbeno prvo poluvrijeme nije obilovalo prilikama, Barca je dominirala sa gotovo 80-postotnim posjedom lopte, ali tek u 43. minuti uputili su Katalonci prvi udarac u okvir gola, i taj je ušao.

Barcelona je povela golom Lionela Messija u 43. minuti, a u akciji kod pogotka sudjelovao je Ivan Rakitić koji je ubacio prema Suarezu od koga se lopta odbila do Argentinca. Na 1:1 poravnao je Aritz Aduriz u 74. minuti, kojemu je to bio četvrti gol Barci u samo tri dana.

Barcelona je ostala s igračem manje nakon isključenja Piquea u 56. minuti, a u 81. Aduriza je zamijenio Sola koji je samo pet minuta kasnije dobio crveni karton zbog naguravanja, pa je utakmicu završilo 20 igrača na terenu.