Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

do penzije?

Athletic Bilbao potpisao nesvakidašnji ugovor sa svojim igračem

inaki

Sjajni 25-godišnji napadač ovog ljeta se spominjao kao eventualno pojačanje Manchester Uniteda

Španski fudbaler Inaki Williams potpisao je novi ugovor sa Athletic Bilbaom na period od čak devet godina, prenosi Anadolu Agency (AA).

Williams je potpisao vjernost do ljeta 2028. godine, a u ugovoru je predviđena i otkupna klauzulu vrijedna 135 miliona eura.

Riječ je o jednom od najdužih ugovora u profesionalnom fudbalu, ali nije nadmašio desetogodišnji koji je 1998. godine sa Real Betisom potpisao brazilski igrač Denilson.

“Nadam se da će se dogoditi sjajne stvari, jer ono što želim je da ovaj klub učinim većim, ako je to moguće. Ovo je moja kuća. Sve što želim, imam ovdje. Klub se oduvijek kladio na mene, dao mi je sve i osjećam da je to moj dom”, kazao je Williams.

Sjajni 25-godišnji napadač ovog ljeta se spominjao kao eventualno pojačanje Manchester Uniteda, gdje je navodno trebao zamijeniti Romelua Lukakua. Međutim, do realizacije transfera nije došlo.

Williams je prošao omladinsku školu Pmaplone, da bi ga Athletic doveo kada mu je bilo 18 godina. Jednu sezonu je proveo u sestrinskom klubu Basconia i “B“ timu Athletic Bilbaa. Za prvi tim slavnog baskijskog kluba debitovao je u decembru 2014. godine. Od tada je za Athletic odigrao 204 takmičarske utakmice i postigao 48 golova. U dresu reprezentacije Španije upisao jedan nastup i to u prijateljskom duelu s Bosnom i Hercegovinom.