Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga prvaka

Atletico Madrid i Benfica izborili plasman u četvrtfinale

FN7OCnOXIA4x1Sz

Atletico je na teškom gostovanju bio bolji od Manchester Uniteda, dok je Benfica u Amsterdamu savladala domaći Ajax

Atletico Madrid je u revanšu osmine finala UEFA Lige prvaka slavio minimalnu gostujuću pobjedu 1:0 nad Manchester Unitedom i izborio plasman u četvrtfinale, dok je Benfica slavila isti uspjeh, pobjedom identičnim rezultatom na gostovanju u Amsterdamu kod Ajaxa, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon remija 1:1 u Madridu, Atletico je na gostovanje u Manchester stigao sa mnogo samopouzdanja koje ima nakon niza od četiri pobjede u španskoj La Ligi. Jorgandžije su krajem prvog poluvremena došle do vodstva golom Renana Lodija i na odmor su otišli s mnogo razloga za zadovoljstvo.

Manchester United je u drugom poluvremenu zaigrao odlučnije, ali rezultat se nije mijenjao i prolaz dalje je izborio Atletico.

U drugom večerašnjem meču između Ajaxa i Benfice na amsterdamskoj areni “Johan Cruijff“ također je viđena oprezna igra koja je karakteristična za timove koji su u rezultatskom egalu od 2:2 iz prvog meča i igraju za tako veliki ulog, plasman među osam najboljih u elitnom klupskom takmičenju Evrope.

Igralo se uglavnom na sredini terena, a gol odluke za pobjedu Benfice u 77. minuti postigao je Darwin Nunez.

Ranije su plasman u četvrtfinale Lige prvaka izborili Bayern, Liverpool, Manchester City i Real Madrid, dok će preostala dva učesnika te faze takmičenja biti poznata sutra nakon revanš mečeva u kojima se sastaju Lille – Chelsea (rezultat prve utakmice 0:2) i Juventus – Villareal (rezultat prve utakmice 1:1).

Žrijeb parova četvrtfinala i završnice ovogodišnje Lige prvaka će se održati 18. marta u Nyonu, a prvi mečevi četvrtine finala na rasporedu su 5. i 6. aprila.

Finale UEFA Lige prvaka igrat će se 28. maja u Parizu na Stade de France.