Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UEFA Liga prvaka

Atletico, Real i Borussia Monchengladbach preostali učenici osmine finala

Ranije u eliminacionu fazu elitnog takmičenja plasirali su se PSG, Leipzig, Juventus, Barcelona, Borussia Dortmund, Lazio, Chelsea, Sevilla, Liverpool, Atalanta, Manchester City, Porto i Bayern

Atletico Madrid, Real Madrid i Borussia Monchengladbach preostali su učesnici osmine finala UEFA Lige prvaka, javlja Anadolu Agency (AA).

Osim njih, ranije u eliminacionu fazu elitnog takmičenja plasirali su se PSG, Leipzig, Juventus, Barcelona, Borussia Dortmund, Lazio, Chelsea, Sevilla, Liverpool, Atalanta, Manchester City, Porto i Bayern.

Nakon utakmica grupne faze Lige prvaka ovosezonsko takmičenje u šesnaestini finala UEFA Evropa lige na proljeće nastavit će Salzburg, Šahtar Donjeck, Olympiacos, Ajax, Krasnodar, Club Brugge, Dinamo Kijev i Manchester United.

Najzanimljivije večeras je bilo u posljednjem, šestom kolu grupe ”B” gdje je Real u Madridu pobijedio Borussiju Monchengladbach (2:0) i ipak izborio prvo mjesto. Zahvaljujući remiju bez golova Intera i Šahtara u Milanu, njemački tim i pored poraza od ”kraljevskog kluba” ide dalje.

U grupi ”A” drugi putnik u osminu finala odlučen je trijumfom Atletico Madrida u Salzburgu, rezultatom 2:0. Od ranije prvoplasirani Bayern u Minhenu je savladao Lokomotiv Moskvu, takođe, sa 2:0.

U grupi ”C” odluka je padala samo o timu koji će igrati u Evropa ligi. To je Olympiacos. Grci su u Pireju izgubili od Porta 0:2, a Olympique u Engleskoj od Manchester Citya – 0:3. Obzirom da je Olympiacos bolji u međusobnom susretu sa Francuzima (pobjeda kući 1:0, poraz u gostima 1:2) dočekao je ”evropsko proljeće”.