Mediji tvrde

Atletico traži zamjenu za Griezmanna: Prvi izbor Dybala

dybala22

Prema navodima medija Simeone izuzetno cijeni argentinskog napadača i učiniće sve da ga naredne sezone ima u svom timu

Francuz Antoine Griezmann u utorak je objavio da će na kraju sezone napustiti Atletico Madrid, a klub koji s klupe vodi Diego Siemone krenuo je u potragu za njegovom zamjenom. Prema navodima španskih i italijanskih medija prvi Simeonov izbor je njegov zemljak Paolo Dybala, napadač torinskog Juventusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Očekuje se da će Griezmann uskoro biti predstavljen kao veliko pojačanje Barcelone, koja je odavno iskazala spremnost da Atleticu plati otkupnu klauzulu u vrijednosti od 125 miliona eura, mada se u španskim medijima spominje da je za njega zainteresiran i PSG.

Atletico je i u prošlom ljetnom prelaznom roku želio Dybalu, ali transfer nije realizovan. Prema navodima medija Simeone izuzetno cijeni argentinskog napadača i učiniće sve da ga naredne sezone ima u svom timu.

Dybala je u Juventusu od 2015. godine, kada je iz Palerma stigao za 32 miliona eura. Za “staru damu” 25. godišnji fudbaler odigrao je 180 takmičarskih utakmica i postigao 78 golova Karijeru je počeo u Instituto Atletico Centralu iz Cordobe. U dresu reprezentacije Argentine nastupio je 19 puta uz samo jedan pogodak.