Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zadnji dan prelaznog roka

Aubameyang iz Barce u Chelsea, u kontra smjeru otišao Marcos Alonso

auba

Nekadašnji fudbaler Borussie Dortmund i Arsenala prošle je sezone u dresu Barcelone odigrao 23 utakmice i postigao 13 golova

Golgeter iz Gabona Pierre Emerick Aubameyang novi je fudbaler londonskog Chelseaja.

Rukovodstvo kluba sa Stamford Bridgea saopćilo je u petak ujutru da je transfer Aubameyanga iz Barcelone uspješno realiziran.

U saopćenju se navodi da je 33-godišnji napadač potpisao ugovor na dvije godine.

Nekadašnji fudbaler Borussie Dortmund i Arsenala prošle je sezone u dresu Barcelone odigrao 23 utakmice i postigao 13 golova.

U drugom smjeru, iz Chelseaja u Barcelonu, otišao je Marcos Alonso (31). Iako španski klub još nije predstavio lijevog bočnog igrača kojeg je pokušavao, i na kraju uspio, dovesti tokom cijelog ljeta, Romano je objavio da je Alonso raskinuo ugovor s Chelseajem kako bi se vratio u svoju zemlju.

Sport objašnjava kako Barcelona nije uspjela registrirati Alonsa jer nije na vrijeme dobila dokument koji potvrđuje njegov odlazak iz Premier lige. Međutim, očekuje se da će to napraviti danas kada je službeno slobodan igrač.

Alonso je igrao za mlađe uzraste Real Madrida, Bolton, Fiorentinu, Sunderland i Chelsea, u kojem je bio od 2016. godine. Dvije minute prije ponoći je, pak, Barcelona registrirala Hectora Bellerina, koji je došao iz Arsenala.