Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Katar 2022

Australija iznenadila Dance, Tunis ne ide dalje i pored pobjede nad Francuskom

tunis francuska ss

Australija je u ključnom susretu pobijedila Dansku 1:0, dok je Tunis bio blizu senzacije jer je do samog kraja vodio Francusku ali to mu nije bilo dovoljno

Francuska i Australija su u osmini finala Svjetskog prvenstva. Francuska u nokaut-fazu ide kao prva, Australija kao druga u grupi. Australija je u ključnom susretu pobijedila Dansku 1:0, dok je Tunis bio blizu senzacije jer je pobijedio Francusku, ali to mu nije bilo dovoljno.

Gol za Tunis u revijalnoj utakmici za Francusku je zabio Khazri u 58. minuti. U tom trenutku Tunis je skočio na drugo mjesto, no samo tri minute kasnije Leckie je zabio dol za Australiju za osminu finala SP-a. Griezmann je u 98. minuti zabio za 1:1 protiv Tunisa, no VAR je poništio gol.

U direktnom dvoboju za osminu finala, u Al Wakrahu, Australija je s minimalnih 1:0 svladala Dansku. Nakon što je na početku ogleda odbila sve danske napade Australija je od drugog poluvremena bila sve bolja, a pogodak odluke dao je Matthew Leckie u 60. minuti.

Danska pala bez otpora, Tunisu nije dovoljna ni pobjeda nad Francuskom

Na kraju je Australija završila kao druga s istim brojem bodova, po šest, kao Francuska. Naime, Tunis je s 1:0 pobijedio aktualne svjetske prvake, ali to im nije bilo dovoljno za prolaz u osminu finala. Wahbi Khazri je u 58. minuti postigao jedini pogodak na utakmici, ali Tunis je s četiri boda završio kao treći. Bitno promijenjena momčad Francuske je izjednačila golom Antoine Griezmanna u 98. minuti, ali je pogodak poništen.

U osmini finala Francuska će igrati protiv drugoplasiranog iz grupe C, dok će Australija igrati protiv pobjednika te grupe. Inače, u skupini C je sve otvoreno prije posljednjeg kola koje se igra u srijedu od 20 sati. Za prvu poziciju konkuriraju Poljska, Argentina i Saudijska Arabija, dok Meksiko još može biti drugi.