Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

AFC

Azijska fudbalska konfederacija otkazala sve utakmice u maju i junu

azija lp (1)

Azijska Liga šampiona stigla je do drugog kola grupne faze, a većina utakmica odigrana je u februara prije prekida zbog pandemije koroanvirusa

Azijska fudbalska konfederacija (AFC) zbog globalne pandemije novog koronavirusa do daljnjeg je otkazala sve utakmice koje su se trebale igrati u maju i junu ove godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Azijska Liga šampiona stigla je do drugog kola grupne faze, a većina utakmica odigrana je u februara prije prekida zbog pandemije koroanvirusa.

Iz AFC-a su istakli da će “razmotriti sve moguće opcije kako bi se grupna faza takmičenja kompletirala”.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja koronavirusa proglasila “globalnu pandemiju”. Također, WHO je uz Evropu novim epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i Sjedinjene Američke Države. Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 120.400 ljudi, a potvrđeno je preko 1.930.000 slučajeva zaraze koronavirusom u više od 185 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta “Johns Hopkins”. Do sada se oporavilo više od 460.000 ljudi.