Azmir Husić više nije predsjednik FK Sloboda

azmir husic

U Slobodi i dalje traje konfuzija izazvana odlaskom trenera Husrefa Musemića, te najavljenom ostavkom predsjednika Upravnog odbora Azmira Husića koja je jutros potvrđena.

Iako je jučer rečeno da će jutros biti održan sastanak čelnika kluba s igračima i trenerima, to se nije dogodilo.

– Niko nam ništa nije javio. Ostalo je da će se igračima danas u 16.30 sati, kada je planiran trening, obratiti neko iz klupskog rukovodstva. Vjerujte, ni mi ništa ne znamo niti nam iko išta javlja. Situacija nikako nije dobra zbog potpune neizvjesnosti koja vlada među igračima – izjavio je za Fenu Amir Spahić, član stručnog štaba Slobode.

Pokušaji da stupimo u kontakt sa direktorom kluba Sašom Vugdalićem ili predsjednikom Skupštine Kemalom Kurevićem nisu urodili plodom, jer se nijedan nije javljao na više telefonskih poziva.

S druge strane, predsjednik Husić ponavlja da je podnio neopozivu pismenu ostavku i da su neispunjena obećanja Gradske uprave Tuzla o pomoći Slobodi glavni razlog njegovog odlaska.

Husić je u izjavi za “Avaz” prvi put spomenuo da je u Slobodu uložio između 2,5 i 3 miliona maraka, ali da te novce neće tražiti sve dok se klub ne privatizira. Međutim, zvaničnog izvještaja o Husićevim ulaganjima u Slobodu još nema, a traženi su na dvije posljednje Skupštine. Istina, posljednja Skupština je održana u junu prošle godine, kada je za predsjednika izabran Kemal Kurević, aktuelni pomoćnik gradonačelnika Tuzle. Od tada, nije održan nijedan sastanak najvišeg klupskog tijela.

Član Skupštine Nermin Čolić kaže kako je šteta što Husić neće ostati u klubu, jer je uradio dosta dobrih stvari, mada mu zamjera što do sada nije u rad Upravnog odbora uključio veći broj osoba od kojih su neke bile spremne ulagati značajna materijalna sredstva u Klub iz Rudarske 2. Ovako, uglavnom je ulagao sam svoje novce.

– Ne mogu shvatiti ni odlazak Husrefa Musemića kome su, navodno, zasmetale kritike iz gledališta. Toga ima na svim stadionima i treneri ne odlaze tek tako. Mislim da je u pozadini nešto drugo. Musemića je Sloboda vratila u život kada je bio bez angažmana. Ispunjeni su mu svi zahtjevi oko dovođenja igrača koji su mu sada, navodno, stvorili negativnu atmosferu u ekipi – kaže Čolić.

U klupskoj administraciji Feni je rečeno da niko nije vidio pismenu ostavku predsjednika Husića, ali da se vjeruje da je uručio predsjedniku Skupštine Kureviću.

Oglasilo se i Udruženje građana “Prijatelji Slobode” sa zahtjevom da se problemi u klubu riješe na način da ekipa nastavi što normalnije funkcionirati i da se posljedice ne odraze na njene rezultate.

Fena nezvanično doznaje da su se jutros sastali Husić i Kurević, te da je sastanku prisustvovao i dopredsjednik Slobode Amer Karabegović. Husić je ostao pri odluci o ostavci, a upravljanje klubom, kako smo jučer najavili, preuzeo je petočlani Odbor za hitnost na čelu sa Kurevićem.