Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ostaje na Stamford Bridgeu

Azpilicueta potpisao novi ugovor s Chelseajem do 2022. godine

Cesar Azpilicueta

Od kada sam došao osjetio sam radost i odgovornost igrajući za ovaj klub, za naše navijače. Svaki put kada izađem na teren pokušavam dati sve od sebe, kazao je Azpilicueta

Španski fudbaler Cesar Azpilicueta potpisao je novi četverogodišnji ugovor s Chelseajem pa će tako na Stamford Bridgeu ostati do ljeta 2022. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Od kada sam došao osjetio sam radost i odgovornost igrajući za ovaj klub, za naše navijače. Svaki put kada izađem na teren pokušavam dati sve od sebe. Nadam se da ćemo napraviti velike stvari i zadržati Chelsea tamo gdje pripada”, kazao je za britanske medije Azpilicueta.

Španskom reprezentativcu prethodni ugovor isticao je 2020. godine. No, sjajne partije u dresu “plavaca” natjerale su rukovodstvo da mu ponude novi s poboljšanim primanjima te na taj način 29-godišnjeg defanzivca zadrže u Chelseaju na duži period.

Azpilicueta je u londonski klub stigao 2012. godine iz Olympique Marseillea. Prethodno je igrao još za Osasunu. U dresu “plavaca” odigrao je 298 takmičarskih utakmica i postigao osam golova. Za reprezentaciju Španije nastupio je 25 puta.