Fudbal

MUP ZHK

“Bad Blue Boys” došli u Široki Brijeg da se obračunaju sa “Škriparima”, privedene 22 osobe

13/09/2020
Foto: Bljesak.info

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici zatekli su veću grupu mlađih muških osoba s drvenim letvama i kamenjem u rukama

Brzom intervencijom policijskih službenika PU Široki Brijeg, Specijalne policije MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona i Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ZHK spriječen je incident većih razmjera između pripadnika navijačke skupine “Bad Blue Boys” i navijačke skupine “Škripari”, saopćio je u nedjelju kantonalni MUP.

Naime, u subotu oko 22 sata, policijski službenici PU Široki Brijeg došli su do saznanja da se u dijelu grada, na lokalitetu Brijeg, okupila veća skupina nepoznatih osoba, od kojih je dio s kapuljačama na glavama, a za koje su postojala saznanja da je riječ o navijačima GNK “Dinamo”, pripadnicima navijačke skupine “Bad Blue Boys”, koji su došli u Široki Brijeg s namjerom da izazovu fizički sukob s navijačima NK “Široki Brijeg”, pripadnicima navijačke skupine “Škripari”.

Odmah potom na navedeni lokalitet upućen je veći broj policijskih službenika uniformirane i kriminalističke policije PU Široki Brijeg i Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ZHK, a ubrzo potom i Specijalna policija MUP-a ZHK. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici zatekli su veću grupu mlađih muških osoba s drvenim letvama i kamenjem u rukama. Policijski službenici istima su izdali zapovijed da odlože letve i kamenje i pođu s njima nakon čega je dio pripadnika skupine pobjegao u obližnju šumu.

Ukupno 22 osobe, od kojih 19 državljana Republike Hrvatske i 3 državljanina BiH, postupile su po zapovijedi te su privedene u službene prostorije PU Široki Brijeg gdje je nad njima izvršena prekršajna obrada nakon koje su im uručeni prekršajni nalozi – za počinjene prekršaje protiv javnog reda i mira (tuča, zapriječena novčana kazna od 400,00 KM) izrečene su im novčane kazne koje su isti odmah i platili, nakon čega su HR državljani u pratnji policije prepraćeni do graničnog prijelaza s RH u mjestu Gorica a državljani BiH pušteni na slobodu.

Policijski službenici poduzimaju daljnje mjere i radnje u cilju identificiranja i sankcioniranja ostalih počinitelja prekršaja, navodi se u priopćenju iz MUP-a ZHK.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.