Bad Blue Boysi protestovali protiv Mamića

protesti-bbb3

Više od hiljadu pripadnika navijača Dinama, Bad Blue Boysa (BBB), prosvjedovalo je ispred zgrade Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta (MZOS) protiv Zorana i Zdravka Mamića.

Bad Blue Boysi su se okupili nedaleko od stadiona Maksimir, nakon čega su u povorci, uz nadzor policije, krenuli prema zgradi MZOS-a na zagrebačkim Sveticama uz navijačke pjesme i parole upućene protiv Izvršnog predsjednika GNK Dinamo Zdravka Mamića.

protesti-bbb2

Pritom su razvili veliki transparent s natpisom “Sloboda Dinamu”, a kad su stigli do zgrade MZOS-a, pred zgradom ih je dočekalo nekoliko desetaka interventnih policajaca.

Navijači su pred zgradom razvili velike desetmetarske transparente kojim optužuju MZOS za suradnju sa Zdravkom Mamićem.

protesti-bbb111

Nekoliko topovskih udara i svijetlećih baklji bačeno je pritom prema kordonu interventnih policajaca, no policajci nisu intervenirali, jer su se okupljeni BBB počeli potom povlačiti prema Maksimiru.

BBB već niz godina prosvjeduju protiv Zdravka Mamića, zahtijevajući da napusti klub Dinamo, a ovaj prosvjed održan je u svjetlu posljednjih događaja, kada je Zdravko Mamić odveden u pritvor u Remetincu zbog optužbi da je iz Dinama nezakonito izvlačio novac preko offshore kompanija u inozemstvu.