Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bajević: Svi u klubu smo zadovoljni s Vranješom

vranjes2

U razgovoru za EurBlic legendarni fudbaler iz trener, a danas aktivan sportski radnik i entuzijasta Dušan Bajević komentarisao je trenutno stanje u bh. fudbalu, Grčkoj, repretentaciji, susjedstvu. Što se bh. fudbala tiče, ponovio je da svi dobro znamo kakvi su problemi i zbog čega su klubovi daleko od većih evropskih. Iako je često u Sarajevu, zbog obaveza u NFS BiH, ne pronalazi vremena da posjeti Mostar.

– Zaista mi je žao zbog toga. Pratim rad kluba i rezultate, i žao mi je što nisu u najvišem rangu, iako je evidentno da se bore kako bi bilo bolje. Nadam se da će Velež brzo uspjeti konsolidovati na pravi način i ponovo biti premijerligaš jer to po renomeu zaslužuje, dodao je Princ s Neretve.

Zahvaljujući njemu u redove AEK prije godinu stigao je Ognjen Vranješ, o kojem ovaj fudbalski stručnjak ima samo riječi hvale.

– Ognjen je pravi profesionalac, koji na terenu uvijek pruža maksimum. Zahvaljujući takvom pristupu odmah je stekao simpatije navijača, što s pojedinim igračima nije slučaj. Svi u klubu smo zadovoljni onim što pruža, mada ja lično mislim da može bolje, te da i dalje može biti od velike koristi AEK-u, tako i reprezentaciji BiH, kazao je.

Dušan Bajević kao član Komisije za imenovanje selektora BiH, nije želio govoriti o pregovorima potencijalnih selektora.

– Znam koliko to interesuje javnost, ali shvatite me, ne mogu davati izjave po tom pitanju. Već sam ranije odbio da bilo šta komentarišem oko novog selektora i drugim medijima, rekao je Bajević.